статистички бројачи

1 април 2019, 17: 24
Насловна блог

Дали ЕУ ќе ја преживее својата цензура?

Според Том Луонго, одобрувањето на Директивата за авторски права (со вообичаениот метод на Јункер) е екстремен и залуден обид на олигархијата на Еврократите да ги контролира информациите со кооптирање на големите дигитални платформи. Особено врската-данок ...

Жолта елеци, чин XIX: војниците ја осудуваат употребата на армијата

Независниот он-лајн списание Медиапарт издава интервју со француски војници пред Актот XIX, за што Макрон ја мобилизираше војската. Војската ја изразува својата загриженост за опасностите од владеењето на правото, бидејќи ...

Еве како да се ослободиме од мирисот на нозете: сите природни лекови

Непријатен мирис на нога? Еве ги можните причини и лекови. Сигурно проблемот со мирисот на нозете ги прави оние кои страдаат страдаат непријатно. Колку пати сте слушнале дека ...

Процесија: предизвикува повраќање, дијареа и некроза кај луѓето и кај кучињата. Еве што треба да знаете

од Зеина Ајаче Со доаѓањето на пролетта, процесојот доаѓа од гнездата, високо опасен инсект за здравјето на нашиот најдобар пријател со четири нозе. Еве што треба да направите во случај на контакт со ...

Киану Ривс: "Луѓето дури и не забележуваат што се случува околу нив"

Протагонистот на Матрикс има живот кој не е секогаш лесен и ни кажува како да се биде секогаш оптимист и волумен. Ние често мислиме дека големите актери на Холивуд - преплатени, убави, кои можат да си дозволат стил на ...

Еликсир со долг живот во лисјата на јапонската фабрика: ова го забавува стареењето

од Андреа Стотини. Флавоноидниот 4,4'-диметоксиксалкон (DMC) откриен во растенијата на Ангелика Кейскеј е во можност да го продолжи животот на 20% во црви, овошни муви и квасци, исто така ги забавува механизмите за стареење во ...

УНИВЕРЗАЛНИ ОСНОВНИ ПРИХОДИ, СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ И ОПШТЕСТВО БЕЗ ДЕЛО: КРЕДИТЕН СИСТЕМ ...

ОД БРАНДОН ТУРБВЕЛИЛ Блогот за организирани подготовки Некои добро информирани Американци можеби се свесни за застрашувачкиот кинески "Социјален кредитен систем", неодамна откриен како метод за искоренување на какво било несогласување од тоталитарната држава. Во пракса, тоа е отказ ...

ЈАПЕН ПРИЗНАЕ ПРЕД ПРВОТО НА АТОМСКИОТ БОМБ

Атомски епилог за фаворизирање на глобализацијата Втората светска војна како озлогласениот крај заврши со лансирањето на првите две нуклеарни оружја против јапонското цивилно население во Хирошима (6 Август 1945) и Нагасаки (9 август ...

ЖИВОТ ВО НОВИОТ СВЕТСКИ ПОРЕД: Сведоштво за "самоубиствен" доктор

Она што ќе го прочитате подолу се неверојатни информации што доаѓаат од д-р Лоренс Данеган, кој беше поканет да присуствува на конференцијата со која претседава д-р Ричард Деј во 1969. Д-р Ден, во ...

Последни статии

Дали ЕУ ќе ја преживее својата цензура?

Според Том Луонго, одобрувањето на Директивата за авторски права (со вообичаениот метод на Јункер) е екстремен и залуден обид на олигархијата на Еврократите за контрола на информации преку ...